Svetosavska nagrada za 40 nastavnika i vaspitača

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je Svetosavskom nagradom 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u školskoj 2019/2020. godini.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je na osnovu pristiglih prijava na javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te devet profesora srednjih škola u Republici Srpskoj.

Njima se Svetosavska nagrada dodjeljuje za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj u radnoj/školskoj 2019/2020. godini.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, stručni aktivi srednjih škola, te strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti dodijeljena na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj i u skladu sa mjerama koje propisuju nadležne institucije, te će svečana manifestacija biti organizovana putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske 28. januara.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, dodjeljuje se istaknutim vaspitačima, stručnim saradnicima i nastavnicima za prethodnu radnu/školsku godinu s ciljem ukazivanja na značaj i vrijednost poziva vaspitno-obrazovnih radnika u Republici Srpskoj i razvoja i unapređenja vaspitno-obrazovnog sistema u Srpskoj.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja su Slađana Mišić, vaspitač u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Biljana Arsenović i Desanka Pandilovski, vaspitači u Dječijem vrtiću "Čika Jova Zmaj" Bijeljina, Goran Gašić, vaspitač u Dječijem vrtiću "Dragan i Zoran" Bijeljina, Brankica Jakovljević, vaspitač u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka, Dragana Milinković, vaspitač u Dječijem vrtiću "Poletarac" Srebrenica i Sanja Kisin, vaspitač u Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje djece "Naša radost" Trebinje.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja su Milana Popržen, nastavnik matematike u Osnovnoj školi /OŠ/ "Georgi Stojkov Rakovski" Banjaluka, Gordana Jevđenić, nastavnik matematike u OŠ "Jovan Cvijić" Banjaluka, Rada Bjelić, nastavnik engleskog jezika u OŠ "Dositej Obradović" Banjaluka, Ranka Jovanović Blašković, nastavnik fizike i matematike u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić" Doboj, Draženka Šobat, nastavnik razredne nastave u OŠ "Ivo Andrić" Banjaluka, Nataša Plavšić, nastavnik razredne nastave u OŠ "19. april" Derventa, Svjetlana Marić, nastavnik geografije u OŠ "Petar Kočić" Prijedor.

Svetosavsku nagradu u oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja dobili su i Mile Koljančić, nastavnik matematike i fizike u OŠ "Branislav Nušić" Banjaluka, Zora Bojanić, nastavnik razredne nastave u OŠ "Sveti Sava" Banjaluka, Miloranka Dejanović, nastavnik biologije u OŠ "Branko Radičević" Banjaluka, Nataša Vukadin, nastavnik razredne nastave u OŠ "Sveti Sava" Foča, Branislav Milanović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Meša Selimović" Janja, Bijeljina, Gordana Gajanović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Dositej Obradović" Banjaluka, Mirjana Svorcan Tolj, nastavnik srpskog jezika u OŠ "Sveti Sava" Bileća.

Dobitnici nagrade su i Dragana Radulović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" Banjaluka, Marina Radaković, nastavnik razredne nastave u OŠ "Vuk Karadžić" Novi Grad, zatim Dragana Brkić, nastavnik razredne nastave u OŠ "Branko Ćopić" Prijedor, Biljana Đokić, nastavnik engleskog jezika u OŠ "Meša Selimović" Janja, Bijeljina, Milan Vujović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Trebinje.

U oblasti osnovnog vaspitanja i obrazovanja nagradu su dobili i Mirjana Prodanović Bojanović, nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ "Branko Ćopić" Prnjavor, Brankica Đukić, nastavnik razredne nastave u OŠ "Nikola Tesla" Prnjavor, Njegoš Arnaut, nastavnik likovne kulture u OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica, Draženka Lalović, nastavnik razredne nastave u OŠ "Desanka Maksimović" Čelopek, Zvornik, te Budimka Marčeta, nastavnik srpskog jezika u OŠ "Vuk Karadžić" Novi Grad.

Dobitnici Svetosavske nagrade u oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja su Ljubiša Rokić, profesor filozofije i sociologije Poljoprivrednoj školi Banjaluka, Sunčica Lončar, profesor flaute u Muzičkoj školi "Vlado Milošević" Banjaluka, Slobodan Ivković, profesor mašinske grupe predmeta u Mašinskoj školi Prijedor, Milorad Cvjetković, profesor računarstva i informatike u Gimnaziji Gradiška, Željka Damjanović, profesor srpskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi Doboj.

Dobitnici nagrade su i Nada Vasiljević, profesor matematike i programiranja u Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" Bijeljina, Svetlana Tomić, profesor hemije u Srednjoškolskom centru Srebrenica, te Dragan Ilić, profesor geografije u Srednjoškolskom centru "Milorad Vlačić", Vlasenica i Ljiljana Rajović, profesor violine u Muzičkoj školi Trebinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana