Sutra otvaranje izložbe 2+2 umjetnika iz Srpske i Srbije

Srna
Foto: Agencije

BANjALUKA- U Galeriji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ u Banjaluci sutra će biti otvorena izložba 2+2 umjetnika iz Srpske i Srbije, kojom Galerija afirmiše jedinstven srpski kulturni prostor, saradnju autora mlađe generacije i predstavljanje njihovog stvaralaštva najširoj javnosti Srpske.

Umjetnici koji su zastupljeni na ovoj izložbi su Olivera Basta, Slobodan Vidović, Sara Nikolić i Jovanka Stanojević - dva iz Republike Srpske i dva iz Srbije, najavljeno je iz ANURS.

Grafike Olivere Baste, slikarstvo Slobodana Vidovića, Jovanke Stanojević i skulpture Sare Nikolić razotkrivaju ozbiljan pristup stvaralačkom procesu, afirmaciju individualnih specifičnosti i nesvakidašnju darovitost, ističu iz ANURS.

Komisija za izlagačku djelatnost Galerije ANURS, po izboru autora izložbe Milivoja Unkovića, uvrstila je ovu izložbu u ovogodišnji program, a akcenat je na aktuelnom savremenom stvaralaštvu i potrebi Akademije da u svoje aktivnosti uvrsti što više mladih i darovitih umjetnika.

Otvaranje izložbe zakazano je za 20.00 časova, a posjetioci će moći da je pogledaju do 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana