“Stripovijetke” po motivima Petra Kočića u Beču

Srna
“Stripovijetke” po motivima Petra Kočića u Beču

Beč - U Beču je večeras otvorena izložba pripovijedaka Petra Kočića u stripu, pod nazivom “Stripovijetke”, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Austriji.

Izložba je upriličena u okviru manifestacije “Dani Srbije i Srpske u Austriji”, koju organizuju Predstavništvo Srpske u Austriji, Ambasada Srbije i Zajednica srpskih klubova u Beču.

Cilj “Stripovijetki” je prilagođavanje djela Petra Kočića novoj formi i mlađim čitaocima, te promocija strip-umjetnosti.

“Stripovijetke” po motivima Petra Kočića objavila je Narodna i univerzitetska bibiloteka Republike Srpske u saradnji sa Udruženjem “Deveta dimenzija” i strip-crtačima Predragom Ikonićem i Milanom Mladićem.

U saopštenju se navodi da su okupljene na otvaranju izložbe u Beču pozdravili direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske Ljilja Petrović-Zečić i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Junake iz Kočićevih priča “Jablan” i “Kroz maglu”, prikazane kroz formu strip-umjetnosti, zainteresovani će moći da pogledaju i sutra od 15.00 do 20.00 časova u prostorijama organizacije “Globalni mislioci” /Global Thinkers/.

Manifestacija “Dani Srbije i Srpske u Austriji” trajaće do kraja oktobra, a održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, Vlade Republike Srpske i Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Program je primarno usmjeren na predstavljanje kulture i umjetnosti Srbije i Republike Srpske publici u Austriji, a biće prezentovani i privredni i turistički potencijali Srbije i Srpske.

Izložba je otvorena u prostorijama organizacije “Globalni mislioci” /Globa Thinkers/, koja okuplja kreativne ljude sa područja Balkana koji žele da se dodatno edukuju i unaprijede svoje kreativne vještine kroz različite radionice, kurseve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana