Stojičić: Posvećenost dodatnom i aktivnijem povezivanju kulture i obrazovanja

Srna
Stojičić: Posvećenost dodatnom i aktivnijem povezivanju kulture i obrazovanja

BANjALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić rekla je da će se resorno ministarstvo u narednom periodu posvetiti dodatnom i aktivnijem povezivanju kulture sa obrazovanjem.

Stojičićeva je to izjavila prilikom današnjeg razgovora sa direktorima republičkih ustanova kulture i upravnih organizacija u oblasti kulture u sastavu Ministarstva o proteklim i planiranim programskim aktivnostima, kao i strateškom razvoju kulture u periodu do 2030. godine, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.
"U narednom periodu posvetićemo se dodatnom i aktivnijem povezivanju kulture sa obrazovanjem kako bi kvalitetni sadržaji, koje neumorno stvaraju rukovodioci ustanova kulture, bili dostupni djeci, učenicima i građanima širom Republike Srpske", rekla je Stojičićeva.

Ona je istakla da su direktori ustanova aktivno doprinosili ostvarivanju strateških ciljeva koji su bili definisani za period do 2022. godine, te da cijeni njihovo mišljenje i da će imati priliku da aktivno učestvuju u strateškom planiranju i razvoju kulture u Republici Srpskoj za period do 2030. godine.

Na sastanku je razgovarano i o finansijskoj podršci koju ustanove kulture dobijaju od međunarodnih partnera, kao i o potrebama sprovođenja velikih infrastrukturnih projekata koji bi značajno dali doprinos efikasnijem sprovođenju strateških ciljeva u oblasti kulture.

Sastanku su prisustvovali direktor Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske Ljiljana Petrović Zečić, direktor Specijalne biblioteke za slijepa i slabovida lica Srpske Mirela Šarić, direktor Muzeja Savremene umjetnosti Srpske Sarita Vujković, direktor Kinoteke Srpske Snježan Lalović, vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Srpske Dijana Grbić, vršilac dužnosti direktora Dječijeg pozorišta Srpske Ljiljana Labović Marinković te vršilac dužnosti direktora Audio-vizuelnog centara Srpske Anja Ilić.

Prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo Aleksandra Damjanović, direktor "Spomen-područja Donja Gradina" Tanja Tuleković, direktor Arhiva Republike Srpske Bojan Stojnić, direktor Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Jasna Milešević, načelnik u Sekretarijatu za vjere Dario Drinić i sekretar Muzeja Republike Srpske Maja Jokanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana