"Štembilj" - najbolja predstava na danima pozorišta u Mrkonjić Gradu

Srna
"Štembilj" - najbolja predstava na danima pozorišta u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD - Predstavu "Štembilj" Dramskog studija "Daske" iz Laktaša publika je proglasila za najbolju na Danima pozorišta u Mrkonjić Gradu.

Autor teksta je Aleksandar Vasiljević, a režiser Ognjen Todorović koji je ranije rekao novinarima da predstava govori o porodici iz jednog sela u Hercegovini.

"Priča prati hercegovačku porodicu iz jednog sela u koje dolazi Miluša, koja donosi sa sobom dašak Beograda, urbanog stila života. Ona donosi kompletnu novu priču za koju hercegovačko selo definitivno nije spremno", objasnio je Todorović. U okviru manifestacije 14.

Dani pozorišta odigrane su i predstave "Vija doloris" Centra za kulturu "Masuka" iz Velike Plane, "Glasno kao šapat" DIS teatra iz Banjaluke i Akademskog pozorišta "Krsmanac" iz Beograda i "Druga sreća" Dramske scene SPKD "Prosvjeta" iz Prnjavora.

Autor, režiser i glumac u sinoćnjoj predstavi "Druga sreća" Siniša Tešanović rekao je da je predstava nastala u vrijeme korone, te da im je ona bila svojevrsni izlaz iz teške situacije, "terapija" osmijehom.

"Svi glumci su imali zadatak da osmisle po jedan lik, a onda sam ja to dramaturški obradio. Htjeli smo da napravimo dramu sa elementima komedije i da ženama u ansamblu damo veći prostor. Mi muškarci smo tu pomagači, epizodne uloge", istakao je Tešanović.

Direktor Festivala Sonja Jovandić navela je da je mrkonjićka publika proteklih dana imala priliku da vidi različite predstave i da je izbor bio šarolik - od avangarde do istorijskih tema. Organizator Dana pozorišta, koji se održavaju u pozorišnoj sali Kulturnog centra "Petar Kočić", je Gradsko pozorište, a pokrovitelj opština Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana