Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču

Agencije
Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču

BEČ - Deveti tradicionalni Srpski novogodišnji koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" održan je u Beču, povodom Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Koncertu humanitarnog karaktera prisustvovali su ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić, predstavnici srpskih organizacija, austrijskih organa, sveštenstvo i veliki broj Srba, ali i Austrijanaca, saopšteno je iz "Prosvjete" u Austriji. 

Izaslanik vladike austrijsko-švajcarskog Andreja, otac Jovan Govedarica prenio je tople vladikine pozdrave i prilog od 500 evra za djecu "Prosvjetine" škole srpskog jezika. 

Prema tradiciji, Novogodišnji koncert otvorio je u ponedjeljak uveče, 13. januara, "Mali hor" u okviru "Prosvjete" pod vođstvom Vere Simić, sa prigodnim pjesmama na srpskom i njemačkom jeziku. 

Najistaknutiji učesnici koncerta bili su primadona beogradske opere Dragana del Monako i pijanistkinja Nataša Veljković koje su nadahnuto izvele splet srpskih, ruskih, španskih i italijanskih pjesama. 

Nastupili su i violončelista Miloš Stosiek, kao i solistkinja Nataša Veljković, te pjevači Jelena Krstić i Aleksandar Simić. 

Predsjednik "Prosvjete" Srđan Mijalković zahvalio je gostima i prijateljima na pomoći, te izrazio nadu da će sljedeći, jubilarni 10. Srpski novogodišnji koncert biti održan u uglednoj Zlatnoj sali Muzikferajna u kojoj se održava svetski poznati Novogodišnji koncert Bečke filharmonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana