Spomen-ploča Draganu Nikoliću i Mileni Dravić, Tomi Zdravkoviću spomenik

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD- Proslavljeni srpski glumci Dragan Nikolić i Milena Dravić dobiće spomen-ploču na skveru koji već nosi njihovo ime, čuveni pjevač Toma Zdravković spomenik na Skadarliji, a poznati sportski novinar Marko Marković ulicu u opštini Čukarica, saopšteno je iz gradske uprave Beograda.

Predsjednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andrea Radulović istakla je da su Nikolić i Dravićeva ostavili neizbrisiv trag u gradu u kojem su živjeli.

"Milena Dravić i Dragan Nikolić predstavljaju neraskidiv deo našeg grada i njihov kulturni doprinos je nemerljiv. Postavljanjem spomen-ploče na Vračaru, stanovnici tog dela grada, ali i svi Beograđani, ostaće povezani sa legendama koje su volele svoj Beograd i svoj glumački poziv", rekla je Radulovićeva.

Govoreći o liku i djelu Marka Markovića, ona je podsjetila da je riječ o jednom od najpoznatijih jugoslovenskih i srpskih sportskih novinara, koji je za svoj rad dobio brojna domaća i međunarodna priznanja.

Odluka o podizanju spomenika pjevaču Tomi Zdravkoviću u Skadarskoj ulici usvojena je na inicijativu bivšeg ministra i sadašnjeg lidera Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, koji je taj prijedlog podnio kao građanin.

"Toma Zdravković je svojom muzikom, pojavom, načinom razmišljanja i toplinom duše dao doprinos duhu našeg grada i njegovom imidžu, po kojem se i danas presudno prepoznaje", piše u inicijativi.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana