Slike Slobodana Vidovića pred slovenačkom publikom

Srna
Slike Slobodana Vidovića pred slovenačkom publikom

BANjALUKA - Izložba slika pod nazivom “Stanja” akademskog slikara iz Banjaluke Slobodana Vidovića otvorena je u Kostanjevici na Krki u Sloveniji, a riječ je o ciklusu djela rađenih tehnikom ulja na platnu.

Iz Kulturnog centra Banski dvor je saopšteno da je to ujedno i najveća Vidovićeva izložba do sada, s obzirom na to da je riječ o djelima velikih formata.

Izložba će biti otvorena do 6. septembra u galeriji “Božidar Jakac”, a kustos postavke je Nikola Šuica iz Beograda.

Zbog trenutne epidemiološke situacije Vidović i Šuica nisu bili u prilici da prisustvuje otvaranju izložbe, ali su se posjetiocima obratili putem video-poziva.

Vidović je tom prilikom rekao da se ovaj projekat planira već dvije godine, te da je srećan što je realizovan, uprkos vanrednim oklnostima nastalim zbog epidemije virusa korona.

“Ovo je prva izložba 'Stanja' ili 'Agonija mogućih svetova'. Nevjerovatno je to kako se sve naslućuje u slikama, obistinjuje u realnosti, poklapa i postaje, da tako kažem prava, 'Agonija'“, rekao je Vidović.

Šuica je u govoru naglasio da naslikani motivi dospijevaju iz planetarnog raspona, koji “izrađivačkim senzibilitetom objedinjuje melanholični osjećaj izmještenosti”.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana