Slikarka Vera Kekić jedini predstavnik BiH na onlajn izložbi UN

Srna
Slikarka Vera Kekić jedini predstavnik BiH na onlajn izložbi UN

Poznata slikarka Vera Kekić iz Trebinja jedini je predstavnik BiH na onlajn izložbi UN pod nazivom “UN – simbol života, slobode i sreće”, koja se organizuje povodom 75 godina od osnivanja ove organizacije, navedeno je na zvaničnom sajtu ove izložbe.

Na zvaničnom sajtu izložbe (www.inter-art.ro ) navedeno je da na ovoj međunarodnoj onlajn umjetničkoj izložbi učestvuju 193 zemlje - članice UN, sa 216 umjetnika sa šest kontinenata.

“Organizator izložbe je 'Inter-Art' fondacija iz Rumunije, a riječ je o svjetskoj premijeri gdje su prvi put u istoriji umjetnici iz 193 zemlje, okupljeni u okviru jedne tematske izložbe”, navedeno je na sajtu izložbe.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Rumunije Klaus Verner Johanisa, a ukoliko uslovi zbog virusa korona dozvole, izložba će biti organizovana sljedeće godine u sjedištu UN u Njujorku.

“Ovim posebnim događajem slavi se godišnjica UN, u želji da se dokaže da kroz umjetnost možemo da kreiramo bolji svijet – slobode, suživota, saradnje, razumijevanja i jedinstva između ljudi, nacija i kultura”, navedeno je na sajtu.

Vera Kekić je priznata slikarka iz BiH, koja je do sada imala više samostalnih i kolektivnih izložbi, a njena umjetnička djela bila su izložena na simpozijumima, u salonima umjetnosti i rezidencijama na svim kontinentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana