Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli nastupiće na Vaskrs u praznoj Milanskoj katedrali

GS
Slavni italijanski tenor Andrea Bočeli nastupiće na Vaskrs u praznoj Milanskoj katedrali

Italijanski tenor Andrea Bočeli će na Vaskrs u nedjelju nastupiti u praznoj Milanskoj katedrali, a nastup će se prenositi putem JuTjuba.

Korijere Dela Sera je objavio intervju s ovim poznatim umjetnikom gdje je on naveo da za njega Milano predstavlja posebnu vrstu inspiracije i da ga pokreće na sasvim drugačiji način.

“Milano je u isto vrijeme pronicljiv i poetičan, a za mene predstavlja jednu životnu konstantu koja seže još iz perioda mog djetinjstva pa sve dok nisam ostvario svoje želje i punio koncertne dvorane u kojima je bilo mnoštvo posjetilaca”, prisjetio se poznati tenor.

Nastup za Vaskrs ove godine će biti nešto drugačiji zbog pandemije virusa korona, ali kako je naglasio slavni operski pjevač, to neće umanjiti njegov značaj.

“Kada me gradonačelnik Milana Đuzepe Sala pozvao telefonom i upitao da li želim nastupiti povodom Uskrsa, bez oklijevanja sam pristao jer želim barem na neki način unijeti atmosferu Vaskrsa u domove ljudi koji su trenutno u karantinu. Nastup u Milanskoj katedrali neće biti koncert već prilika da se svi zajedno pomolimo na Vaskrs i poželimo najiskrenije želje u ovim teškim vremenima. Bićemo ujedinjeni suptilnom niti, vjerom, koja je jača od svake prividne udaljenosti”, kazao je Bocelli.

Spomenuo je da je muzika univerzalni jezik koji spaja ljude te se zahvalio brojnim umjetnicima i kolegama koji su pokrenuli kampanje za prikupljenje sredstava bolnicama i zdravstvenim ustanovama kako u Italiji tako i širom svijeta. Dodao je da je i Fondacija Andrea Bočeli uključena u takve akcije te da je nedavno pomognut rad bolnice za virus korona  u Kamerinu.

“Milanska katedrala će biti prazna, ali ja znam da će se mnoštvo duša osjetiti koje će ovaj put biti povezane internetom i samim time svi ćemo se ujediniti na kojem god dijelu svijeta da se nalazimo. U nedjelju se molimo za svijet, Milano kako bi što prije prevazišli ovu trenutnu situaciju”, naglasio je Bočeli.

Vijest o nastupu Bočelija potvrdio je upravo gradonačelnik Milana Đuzepe Sala na svom Fejsbuk profilu.

“Prije nekoliko dana sam pozvao Bočelija. On je potvrdno odgovorio što znači da će biti u Milanu za Vaskrs, u 19:00 sati u praznoj katedrali. Pjevat će sakralnu muziku”, kazao je u videoporuci gradonačelnik Sala.

Italija je zemlja u kojoj je do sada od virusa korona umrlo najviše ljudi.

(Klix.ba)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana