Skraćena verzija festivala "Pozorišni Kustendorf" 10. decembra

Srna
Skraćena verzija festivala "Pozorišni Kustendorf" 10. decembra

BEOGRAD - Skraćena verzija Festivala "Pozorišni Kustendorf" biće održana poslije dvije godine pauze, pod nazivom "Kustendrof predstave", 10. decembra u Drvengradu na Mećavniku, najavili su danas organizatori.

Selektor "Pozorišnog Kustendorfa", reditelj Milan Nešković rekao je da Festival, kog je osnovao proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, nastavlja svoju umjetničku misiju na jedan dan sa dvije predstave i radionicom za više od 50 studenata glume i režije.

Kako je najavljeno, biće odigrana "Vrpca" Aleksandre Arizanović, koja sa svojom majkom Jelicom Arizanović izvodi predstavu na jedinstven način povezujući tekst i izvođenje tjelesnim prikazom svake izgovorene reči. U okviru revijalnog programa, gostovaće Neškovićeva predstava "Kus petlić" u izvođenju Narodnog pozorišta Subotica.

Pozorišnom danu na Mećavniku prisustvovaće studenti dramske umjetnosti iz Srbije za koje će biti održana i radionica sa Arizanovićevom o temi ”Eklektično autorsko pozorište" koju će moderirati Milan Nešković, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana