Revija predstava za djecu održana u Dječijem pozorištu RS: Najljepše priče za najmlađu publiku

Milanka Mitrić
Revija predstava za djecu održana u Dječijem pozorištu RS: Najljepše priče za najmlađu publiku

BANjALUKA - Tokom protekle sedmice najmlađa pozorišna publika u Banjaluci imala je priliku da uživa u sedam dana čarolije teatra te da vidi najljepše priče oživljene na sceni, u okviru revije predstava u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Reviju je otvorila predstava “Maša i medo” u režiji Aleksandra Pejakovića, a juče je zatvorena izvođenjem predstave “Doživljaji mačka Toše”, koju je takođe režirao Pejaković.

- Za sedam dana pozorište je posjetilo više od dvije hiljade mališana i roditelja, koji su zahvaljujući popularnoj cijeni od tri KM kupovali i blokove ulaznica te cijelu proteklu sedmicu provodili u pozorištu - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.

Publika je tokom sedmice imala priliku da pogleda i “Školu za pačiće” Predraga Bjeloševića, “Peću i vuka”, koju je režirala Biserka Kolevska, “Folklornu magiju” u režiji Bonje Lungova, “Ježevu kućicu” u režiji Slobodana Perišića i “Mačka u čizmama” Todora Valova.

- Februarskom revijom Dječije pozorište svake godine nastoji da popularnom cijenom ulaznice omogući da se poklonicima ove vrste umjetnosti upriliči da u nizu, dan za dan, dolaze u pozorište i sagledaju ukupnost i različitost našeg repertoara. Među publikom bilo je i mališana iz Novog Grada, Čelinca, Doboja, Laktaša i turista iz regiona, što posebno raduje i potvrđuje da je nacionalni teatar prava adresa za sve - dodaju iz Dječijeg pozorišta RS.

Kako su naglasili iz Dječijeg pozorišta RS u narednom periodu planiraju da odrede još jedan dan u sedmici posvećen teatru, za igranje predstava u večernjim časovima.

- U razgovoru sa roditeljima, uz odlične komentare na viđeno, iskazana je i potreba da se predstave češće igraju i radnim danima u večernjim časovima, zbog čega će pozorište u najskorije vrijeme odrediti još jedan dan, koji će, pored vikenda, biti dan za teatar. Dvosmjerna i otvorena komunikacija na relaciji roditelj-teatar doprinosi popularizaciji umjetnosti i potvrda je više koliko je važna umjetnost i da je pozorište institucija koja nikada neće zatvoriti nijedna svoja vrata - zaključuju iz DPRS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana