Rasprodate karte za beogradsku premijeru filma "Heroji Halijarda"

Tanjug
Rasprodate karte za beogradsku premijeru filma "Heroji Halijarda"

BEOGRAD- Karte za beogradsku, svečanu premijeru filma Radoša Bajića "Heroji Halijarda", koja je zakazana za 10. oktobar u Mts dvorani, rasprodate su za samo nekoliko sati nakon što su juče puštene u prodaju, saopštili su producenti.

Ratna drama inspirisana istinitim događajima, "Heroji Halijarda" neispričana je priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti...

U proljeće 1944. godine, u trenutku završnice Drugog svjetskog rata, u jednom srpskom selu u toku je najveća pojedinačna akcija spasavanja američkih i savezničkih pilota u istoriji svetskog vazduhoplovstva, poznata kao "Operacija Halijard".

"Heroji Halijarda" priča je o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima.

Ilija, najmlađi muški nasljednik koga otac želi da sačuva, rastrzan je između dvije strane.

Saga o njima i njihove individualne tragične sudbine predstavljaju paradigmu srpske nacionalne tragedije, bratoubilaštva i ideoloških raskola, koji jedan narod odvode u sunovrat.

Poslije velike nacionalne premijere, novo domaće kinematografsko ostvarenje, nastalo u produkciji Kontrast studios i Telekoma Srbija, kreće 12. oktobra u redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije i regiona

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana