Promovisana knjiga "Međa" Mladena Markovića

Srna
Promovisana knjiga "Međa" Mladena Markovića

MILIĆI - U Milićima je večeras promovisana knjiga "Međa" autora Mladena Markovića koja opisuje seoski život u prošlosti.

Marković koji je odrastao u Milićima, za koje ga vežu najljepša sjećanja, rekao je novinarima da mu je ovo prva knjiga, koju je počeo da piše prije dvije ili tri godine.

On je ispričao da ga je inspirisao život seljaka, seoska međa koja se na neki način zatrla, što je jedan od motiva knjige, a drugi je vezan za urušavanje sela, razdvajanje njiva, zbog čega naslov knjige nije mogao biti ništa drugo osim "Međa".

Marković smatra da ljudi ne treba da zaborave svoje selo, odakle su im korijeni, da njeguju tradiciju bez obzira gdje se nalazili.

Dejan Spasojević, direktor zvorničke izdavačke kuće "As oglas" koja je izdala knjigu "Međa", rekao je da sa ovom knjigom zavičajna baština postaje bogatija za jedno vrijedno djelo.

Promociju knjige organizovala je Narodna biblioteka Milići čiji je direktor Zoran Džinkić pohvalio djelo "Međa" u kojem će, kako vjeruje, čitalačka publika uživati.

Autor knjige "Međa" Mladen Marković je profesionalno vojno lice i radi u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana