Promocija nove knjige Mihaele Šumić

B.P.
Promocija nove knjige Mihaele Šumić

BANjALUKA - U banjalučkom kafeu "Yoko" sutra sa početkom u 19 časova biće oržana promocija zbirke pjesama "Imenik Laure Carvalho" Mihaele Šumić, koja je objavljena ove godine u izdanja "Imprimatura".

Mihaela Šumić na samom početku svoje nove zbirke poezije donosi nekoliko osnovnih informacija o životu Laure Carvalho, ali i o njenom nestanku. Ono što slijedi jeste abecedno raspoređen imenik sačinjen od pjesama u kojima nailazimo na različite ženske glasove. Alba, Isabel, Margarita, Olivia samo su neka od imena koje susrećemo u ovom nesvakidašnjem imeniku.

Književnica Tanja Stupar Trifunović o knjizi je navela da je to, posložena po abecednom redu ,istorija ženskog svjedočenja svijeta, koje je imaginarna Laura „prikupila” slušajući one koje niko nije htio čuti.

-Marginalizovane, nesrećne, psihički oboljele, zlostavljane, zanemarene, žene izopštene iz društva, žrtvovane, zatvorene u institucije. Laura im posuđuje svoje uho, tijelo, najzad i svoju ljubav i potpunu predanost. Laure Carvalho je otjelotvorena mogućnost slušanja i saosjećanja-rekla je Stupar Trifunović.

Razgovor sa Mihaelom vodiće Marija Pejić.

Mihaela Šumić je rođena 1998. u Banjaluci. Tokom 2012. godine pisala je poeziju i kolumne za meksički LUF magazin. Svoju poeziju, kao i prevode na engleskom, španskom, portugalskom i hrvatskom, do sada je objavljivala na nekoliko portala. Čitaocima se predstavila na festivalima književnosti „Imperativ” u Banjaluci i „Rukopisi” u Pančevu. Do sada je objavila zbirku pjesama „Nekoliko sitnih uboda”, za koju je dobila nagradu „Čučkova knjiga”, za najbolju prvu knjigu objavljenu u 2020. godini, te zbirku priča „Herbarij svete smrti”, za koju je nagrađena regionalnom književnom nagradom „Štefica Cvek”.

Zbirka poezije „Imenik Laure Carvalho ˮ njena je treća knjiga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana