Projekcija dokumentarca “Moj Branko ne laže” večeras u Banskom dvoru

M. M.
Projekcija dokumentarca “Moj Branko ne laže” večeras u Banskom dvoru

BANjALUKA - Dokumentarni film “Moj Branko ne laže”, u režiji Branka Lazića biće prikazan večeras u Art bioskopu Banskog dvora.

- Kako je poslijeratni najčitaniji, najprevođeniji, najtiražniji pisac čitavog jugoslovenskog prostora, podjednako omiljen i kod djece i kod odraslih, postao prvi jeretik komunističke Jugoslavije? Kako je vedri pisac koji je iza sebe ostavio impozantno djelo, ozbiljnu oporuku i tragičnu biografiju postao i ostao “samo” partizanski i dječiji pisac - stoji u opisu radnje filma, koji u 84 minuta trajanja nudi odgovore.

U filmu učestvuju akademik Matija Bećković, istoričar Predrag Marković, prof. dr Mihajlo Pantić, reditelj Darko Bajić, prof. dr Duško Pevulja, doc. dr Oleg Soldat, književnici Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Vule Žurić.

Nakon projekcije biće upriličen razgovor s režiserom Brankom Lazićem i scenaristom Sašom Berendikom, koji će voditi Nikola Stanišić.

Projekcija se organizuje u saradnji s Audio-vizuelnim centrom Republike Srpske i počinje u 19 časova, a sve besplatne pozivnice za projekciju su podijeljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana