Prijave za nagradu Milan Mladenović otvorene do 30. juna

GS
Foto: Klix.ba

Do ponoći 30. juna otvoren je konkurs Nagradu Milan Mladenović 2021. Pod sloganom "Prijavi svoju stvar" Zadužbina Milana Mladenovića je i ove godine raspisala konkurs za najbolju pjesmu regiona.

 "Vjerujem da je ovo fenomenalna prilika da vaše pjesme i muzika budu primjećene i da ih šira publika čuje. Takođe, velika je čast učestvovati na jednom takvom događaju posvećenom legendi rokenrol scene", poručio je Pavle Savić, bubnjar grupe d r a m, koja je Nagradu Milan Mladenović dobila 2020. godine zahvaljujući pjesmi "Daj mi sve".

Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 eura, za dobitnika nagrade će biti izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Damir Urban (Hrvatska), Kiril Džajkovski (Sjeverna Makedonija), Ivan Fece Firči (Srbija), Katarina Epštajn (Srbija), i Zoran Stajčić (Hrvatska). Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a samo jedan od finalista ponijeće laskavo priznanje Nagrada Milan Mladenović 2021.

Pravo da konkurišu za Nagradu imaju autori iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pjesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina: Jedan autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na konkurs za Nagradu; Pjesme koje konkurišu za Nagradu treba da budu objavljene između 1. jula 2020. i 30. juna 2021. godine; Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranice Zadužbine –  – milanmladenovic.com; Konkurs se zaključuje 30. juna 2021. u ponoć.

Pored prijavnog formulara na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Podsjećamo da je Nagrada Milan Mladenović ustanovljena 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svojstvene Milanovoj umjetničkoj zaostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan Milanovog rođenja, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana