Preminuo poznati glumac Rej Liota

Tanjug
Preminuo poznati glumac Rej Liota

LOS ANĐELES - Poznati američki glumac Rej Liota, zvjezda blokbastera "Dobri momci", preminuo je u 67. godini, prenijeli su danas mediji.

Liota je preminuo u snu, a nalazio se u Dominikanskoj Republici na snimanju filma Opasne vode, prenosi Rojters.

Rođen je u Nju Džersiju 18. decembra 1954, i bio je usvojen šest mjeseci nakon što je ostavljen u sirotištu, njegova filmska karijera trajala je četiri decenije.

Njegovi usvojitelji a kasnije i roditelji, su bili vrlo cjenjeni, naime, otac Alfred je bio kadrovski direktor kao i predsjednik lokalnog demokratskog kluba, a majka Meri je bila opštinska službenica i zajedno su držali prodavnicu za prodaju auto dijelova. 

Rejmond je odrastao uz svoju polusestru, takođe usvojenu Lindu Liotu. 

Odrastao je kao rimokatolik, a svoju srednju školu "Union" je pohađao u Nju Džersiju, diplomirao je 1987. Tu je počeo svoju glumačku karijeru, pojavljivanjem u raznovrsnim mjuziklima.

Nakon što je završio fakultet, Liota se preselio u Njujork. Tamo je radio kao barmen u pozorištu Šubert, a na njegovu sreću uočio ga je jedan filmski agent. Prvu ulogu je dobio u sapunici "Drugi svijet" a zatim je debitovao u filmu "Nešto divlje".

Zajedno se pojavljivao u filmovima sa Staloneom, De Nirom, Travoltom kao i sa glumicom a kasnije i svojom suprugom Mišel Grejs. 

Jedna od novijih uloga mu je bila u filmu "Plave senke" sa Dženifer Lopez.

U februaru 1997. se vjenčao sa svojom glumicom i koleginicom Mišel Grejs. Njih dvoje su se upoznali na jednog bejzbol utakmici bivšeg Mišelinog muža. 

Brak im nije dugo potrajao pa su se tako razveli 2004. godine.

Jednom je bio i hapšen za vožnju pod dejstvom alkohola.

Glumac je iza sebe ostavio jednu ćerku, dodaje britanska agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana