Preminuo glumac Željko Mavrović

G.S.
Preminuo glumac Željko Mavrović

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović preminuo je u 75. godini.

Željko je rođen u Beogradu 1947. godine, diplomirao je na Akademiji za pozorište, film i televiziju u Zagrebu 1975. Iza Mavrovićeva ostaju mnogobrojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u "Bitangama i princezama" ili čuvara zatvora u "Počivali u miru", inspektora Bane u "Običnim ljudima", psihijatra u seriji "Cimer raj".

Iza Mavrovićevog bogatog glumačkog opusa ostaju brojne uloge i likovi, poput sveštenika Alberta u Bitangu i Princezama ili zatvorskog čuvara u Počivali u miru, inspektora Banea u Običnim ljudima, psihijatra u seriji Cimer iz raja.

Tu su i njegove TV uloge u filmovima: Ljubav u zaleđu, Ptice nebeske, Putovanje u vuka, Neosvojeni grad, Scene iz porodičnog života, Mačak pod šlemom i Punom parom.

Među ulogama u filmu su: Sonja i bik, Noćni brodovi, Maks Šmeling, Duga mračna noć, Capuccino zu Dritt, Srce nije u modi, Novogodišnja pljačka, Point Neuf, Tamburaši, Provedite se, druže, Otkupitelj i Kuća.

Brojne su i njegove sinhronizacije, mnoge u dečjim filmovima.

Željko Mavrović je većinu svojih glumačkih uloga ostvario živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim pozorištima, a posljednje godine života proveo je u Trsteniku, u opštini Marija Gorica u Zagrebačkoj županiji.

Ljetovao je u Bribiru, odakle je bio rodom po majci, i u Novom Vinodolskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana