Poštanska marka "50 godina od Galerije do Muzeja Savremene Umjetnosti"

Srna
Foto: srna

BANjALUKA - U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci danas je promovisana poštanska marka "50 godina od Galerije do Muzeja savremene umjetnosti".

Autori poštanske marke, koja je promovisana danas povodom zatvaranja izložbe pod nazivom "Od Galerije do Muzeja", jesu dizajner Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Nemanja Mićević i dizajner "Pošta Srpske" Nebojša Đumić.

"Pošte Srpske" izdale su filatelističko izdanje poštanske marke posvećene obilježavanju 130 godina od podizanja zgrade Stare austrougarske željezničke stanice u Banjaluci, u kojoj se Muzej nalazi, te proslavi 50 godina od osnivanja institucije.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković izrazila je zadovoljstvo što su "Pošte Srpske" odlučile da povodom 50 godina jubileja Muzeja savremene umjetnosti izdaju filatelističko izdanje poštanske marke koje dodatno naglašava ovu posebnu godinu za Muzej.

"Ovo je posebno značajno jer naša saradnja sa Poštama Srpske na ovaj način nastavlja i što je nakon prigodne poštanske marke koja je izdata povodom našeg učešća na Venecijanskom bijenalu, sada upriličilo izdanje koje dodatno naglašava 50 godina od osnivanja institucije, ali i 130 godina od podizanja zgrade u kojoj se Muzej nalazi", rekla je Vujkovićeva.

Izvršni direktor "Pošta Srpske" Milenko Vučeta rekao je danas na konferenciji za novinare povodom promocije poštanske markice da "Pošte Srpske" redovno prate i podržavaju obilježavanje manifestacija kulture, važnih istorijskih događaja i jubileja, sportskih dešavanja, ljepota flore i faune, te izdavanjem prigodnih i redovnih poštanskih maraka teže da ostave trajni podsjetnik na te događaje.

Vučeta je rekao da je poštanska marka štampana u tiražu od 10.000, da je njena nominalna vrijednost 0,90 KM, te da je današnjom promocijom u opticaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana