Popović i dalje na čelu Udruženja arhivskih radnika RS

I. B.
Popović i dalje na čelu Udruženja arhivskih radnika RS

BANjALUKA - Na sjednici Izborne skupštine Udruženja arhivskih radnika Republike Srpske, koja je održana u petak, izabran je za predsjednika Dušana Popovića, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Iz Arhiva RS su saopštili da su na Izbornoj skupštini za članove Upravnog odbora Udruženja izabrani Bojan Stojnić, Vladan Vukliš, Marijana Todorović Bilić, Silvana Vuković i Ljubica Ećimović.

- Osim toga za članove Nadzornog odbora udruženja izabrani su Velo Šurbat, Verica Josipović i Milena Velić - kazali su iz Arhiva RS.

Udruženje arhivskih radnika RS osnovano je 5. decembra 2000. godine kao slobodno, dobrovoljno, samostalno i nestranačko udruženje građana.

- Djelatnost udruženja je javna, a zasniva se na moralnim vrijednostima demokratskog društva. Ima status reprezentativnog strukovnog udruženja za arhivsku djelatnost. Organizuje stručne seminare i kurseve, predavanja, savjetovanja, simpozijume, naučne skupove te stručne i naučne ekskurzije u zemlji i inostranstvu - saopštili su iz Arhiva RS.

Dodali su da pored toga udruženje organizuje i izložbe arhivskih dokumenata, pruža stručnu pomoć imaocima i stvaraocima arhivske i dokumentarne građe i izdaje časopise i drugu stručnu i naučnu literaturu u skladu sa Zakonom o izdavačkoj djelatnosti.

- Ciljevi i zadaci udruženja su unapređenje i razvoj arhivistike i arhivske djelatnosti u Srpskoj, stručno usavršavanje i osposobljavanje članova udruženja, popularizacija arhivske djelatnosti i razvijanje svijesti o njenom značaju te saradnja sa nadležnim organima vlasti i drugim zainteresovanim - naveli su iz Arhiva RS.

Udruženje izdaje godišnjak “Glasnik Udruženja arhivskih radnika Republike Srpske”, jedini stručni i naučni časopis iz oblasti arhivistike i istoriografije u Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana