Počinje "Sedmica italijanskog jezika u BiH"

Srna
Foto: BHRT

SARAJEVO- Ambasada Italije u Sarajevu najavila je početak "Sedmice italijanskog jezika u BiH", koja će od večeras do 25. oktobra biti održavana putem predavanja, filmova, vebinara i zabavnih nagradnih kvizova.

"Sedmica" započinje večeras, projekcijom zabavnog filma o stereotipima i različitostima sjevera i juga Italije "Dobrodošli na Sjever" Luke Minieroa, koja će biti održana u sjedištu Udruženja "ItaliAmo" u Sarajevu, uz prethodnu besplatnu registraciju putem "Fejsbuk" stranice /@ItaliAmo/, a ulaz je ograničen na 20 lica, u skladu sa mjerama protiv virusa korona.

Naredne sedmice, od ponedjeljka do četvrtka, biće održavan bogat onlajn program, a na "Fejsbuk" stranici Ambasade biće objavljena tri predavanja o elementima italijanskog jezika, na "Zoom" platformi prvi jesenji virtualni susret "Kafe italiano" i Udruženja "Dante Aligijeri", na kome će docent doktor Masimilijano Malavasi sa banjalučkog Univerziteta održati predavanje na italijanskom jeziku "Dočarati Danteov svijet - Božanstvena komedija kroz ilustracije i crteže".

U petak, 23. oktobra, Katedra za italijanski jezik i književnost Univerziteta u Banjaluci putem "Zoom-a" organizovaće vebinar na italijanskom "Rim u stripu Zerokalkare-a", koji će voditi profesor Rikardo Kapofero sa Univerziteta "Sapienza" u Rimu i Anja Pravuljac, sa Univerziteta u Banjaluci.

U petak naveče na BHT-u biće emitovan italijanski film "Pleši sa nama", saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

"Sedmica italijanskog jezika u BiH" biće okončana u subotu i nedjelju, 24. i 25. oktobra, sa dva nagradna interaktivna onlajn kviza putem aplikacije "Kahut" /Kahoot/, "Italijanski za svakoga", u organizaciji "ItaliAmo", u kojem će studenti i ljubitelji italijanskog jezika kroz zabavan, interaktivan izazov moći testirati vlastito znanje u domenu italijanske istorije, kulture i jezika.

Registracija i instrukcije dostupni su na linku /bit.ly/31c0REh/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana