Počinje festival književnosti u Banjaluci: “Imperativ” okuplja više od 30 pisaca

I. B.
Počinje festival književnosti u Banjaluci: “Imperativ” okuplja više od 30 pisaca

BANjALUKA - Programom “Note i slova” u okviru kojeg će se predstaviti muzičar, pjesnik i slikar Nenad Marić, poznatiji kao Kralj Čačka, večeras u 20 časova biće otvoren peti regionalni festival književnosti “Imperativ” u koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Sa početkom festivala u koncertnoj dvorani biće otvoren i sajam knjiga svakog festivalskog dana od 10 do 20 časova, a posjetioci će moći da posjete štandove brojnih izdavača koji su pripremili povoljne sajamske cijene.

Iz Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” su istakli da će do 31. maja Banjaluka biti književni centar u kojem će se okupiti više od 30 značajnih domaćih i regionalnih pisaca.

- U programu “Note i slova” razgovaraćemo sa piscima Zoranom Žmirićem, Selvedinom Avdićem i Srđanom Tešinom, koji će čitati odlomke iz svojih romana, ali i puštati muziku koja se spominje u njihovim djelima i koja ih inspiriše. Publici će se predstaviti i Milena Marković, Magdalena Blažević, Zoran Ferić i Milica Vučković. Ove godine biće održan i panel sa piscima na temu “Uticaj pop/rok kulture na savremenu književnost - Bob Dilan” - rekli su organizatori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana