Počela Treća škola stripa y Prnjavoru

Srna
Počela Treća škola stripa y Prnjavoru

Prnjavor - U prostorijama Narodne biblioteke u Prnjavoru u organizaciji Udruženja strip crtača Republike Srpske “Deveta dimenzija” počela je Treća škola stripa koju prati dvadesetak mališana.

Vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Dragana Marinković je istakla da mališani na ovaj način mogu da nauče osnove pravljenja stripa, a da Školi koja je ove godine besplatna, mogu prisustvovati sva zainteresovana djeca školskog uzrasta, kao i omladina.


“Željeli smo da izađemo u susret našim najmlađim čitaocima pa smo im omogućili da besplatno pohađaju školu stripa”, kaže Marinkovićeva.

Strip crtač i član udruženja “Deveta dimenzija” Zdravko Knežević ističe da je ovo idealna prilika da se pronađu mladi talenti.

“Posao crtača stripa je težak, ali djeca su jako talentovana. U Prnjavoru imamo dobre crtače. Prošle godine smo imali osmoro djece koja su fantastično odradila svoje stripove”, kaže Knežević.

Osnove crtanja stripa mladi Prnjavorčani imaće prilike da savladaju još u toku sutrašnjeg dana i u petak, kada se škola završava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana