Počela likovna kolonija "Rakani"

Srna
Počela likovna kolonija "Rakani"

NOVI GRAD, 11. AVGUSTA /SRNA/ - Izložbom djela nastalih prošle godine tokom Likovne kolonije "Rakani", u Novom Gradu je ozvaničen početak ovogodišnjeg likovnog saborovanja. Dokumentarista galerije Mirjana Drljača rekla je da će likovna kolonija trajati sedam dana, a učestvuju slikari Ognjen Tepavčević i Mile Sredojević iz Gradiške, Olivera Šipka, Marija Bjelošević, Renato Rakić i Branko Jungić iz Banjaluke, Aleksandra Kuzmanović iz Doboja i domaćini Danijela Kolundžija i Ivana Blagojević.

Drljača je navela da su ovogodišnja kolonija, kao i sinoć otvorena izložba slika, organizovani uz poštovanje svih mjera zaštite od širenja virusa korona, koje preporučuju nadležne zdravstvene službe.

Prema njenim riječima, na izložbi koja će biti postavljena do 25. avgusta, predstavljena su 24 djela 12 autora, učesnika prošlogodišnje likovne kolonije.

Ona je dodala da je izložba otvorena ispred galerije, u glavnoj ulici u Novom Gradu, a potom su posjetioci u manjim grupama pogledali djela.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača izjavio je da je Likovna kolnija "Rakani" simbol i ponos ove lokalne zajednice.

"Radosni smo što i ove godine, uprkos epidemiji virusa korona, nismo odustali od održavanja kolonije s obzorom na to da se obilježava jubilej - 35 godina postojanja, što govori o tome da Novi Grad ima afinitet prema kulturi, posebno prema slikarstvu", rekao je Drljača na otvaranju izložbe.

On je naglasio da su umjetnici ostavili značajan broj svojih djela u fundusu novogradske galerije.

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić rekao je da je epidemija virusa korona odgodila mnoge manifestacije, ali da je, ipak, odlučeno da Likovna kolonija "Rakani" bude održana.

On je podsjetio da se ova manifestacija održava uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i opštine Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana