Otvorena umjetnička kolonija u Trebinju: Izložba mozaika za početak “Kola”

B. P.
Otvorena umjetnička kolonija u Trebinju: Izložba mozaika za početak “Kola”

TREBINjE - Međunarodna umjetnička kolonija “Kolo” otvorena je u Trebinju izložbom mozaika “Između mora i neba” Ljiljane Rivić, a riječ je o dvadesetak radova koji podsjećaju na ilustracije životnih priča.

Rivićeva je rekla da je riječ o njenoj poetici i uzvišenom svijetu, te načinu predstavljanja različitih gradova i ljudi koji u njima žive. Na ovogodišnjoj koloniji učestvovaće 17 umjetnika, 12 gostujućih i pet domaćih. Izložbu mozaika otvorio je predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak koji je novinarima rekao da osma Međunarodna likovna kolonija predstavlja uvod u turističku sezonu u Trebinju, ali i trebinjsko kulturno ljeto.

On je napomenuo da će kolonija i ove godine imati mnogo zanimljivih izložbi, ističući da se sve to uklapa u koncept Trebinja kao grada kulture.

U okviru Međunarodne umjetničke kolonije “Kolo” danas će od 19 časova na platou Muzeja Hercegovine u Trebinju biti održana humanitarna izložba i aukcija slika, a sav prihod od prodaje namijenjen je socijalno ugroženoj djeci iz Trebinja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana