Otvorena likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”

Srna
Otvorena likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”

Kotor Varoš - Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je danas na Gradskom trgu Likovnu koloniju koja je okupila 12 akademskih slikara i nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Banjaluke, Teslića, Prijedora i Kotor Varoša.

Sakan je rekao da kolonija ima za cilj da podigne svijest o likovnoj umjetnosti kako u Kotor Varošu tako i u okolini.

“Vjerujem da će u naredna tri dana 12 umjetnika pronaći inspiraciju u prirodi i samom ambijentu Gradskog trga, te da će svojim djelima obogatiti fundus galerije u našem gradu”, poručio je Sakan.

Umjetnici će u toku trodnevne likovne kolonije imati zadatak da naslikaju po jedno platno, a možda i više u zavisnosti od senzibiliteta umjetnika.

“Tokom trajanja kolonije umjetnici će moći da razmijene mišljenja o radovima, da sumiraju utiske i na kraju da nastala djela izlože u galerijskom prostoru”,
rekao je domaćin ove manifestacije diplomirani likovni umjetnik Goran Čupić.

Učesnici likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Organizatori Likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su opština Kotor Varoš i Javna ustanova “Centar za kulturu, sport i informisanje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana