Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"

Agencije
Otvorena izložba slika sa kolonije "Zelenkovac 2018"

BANjALUKA - Izložba 34 od 39 slika nastalih na likovnoj koloniji "Zelenkovac 2018", na kojoj je stvaralo 18 učesnika iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske, otvorena je u Banskom dvoru u Banjaluci.

Akademski slikar iz Banjaluke Anja Stojanović podsjetila je da je tema kolonije bila slobodna, kao i tehnika, a umjetnici su motive tražili u okruženju, saopšteno je iz Banskog dvora. 

Stojanovićeva, koja je i organizator kolonije "Zelenkovac 2018", rekla je da su kolonije jako značajne za umjetnike jer podstiču razvoj zajedničkih ideja i inspiracije. 

Učesnik Likovne kolonije "Zelenkovac 2018" slikar Marin Milutinović rekao je da je ambijent Zelenkovca fantastičan izvor inspiracije za stvaraoca. 

"Kolonije su uvijek odlične za protok energije i svima dobro dođu jer učimo jedni od drugih, družimo se i stvaramo", naglasio je Milutinović. 

Likovna kolonija "Zelenkovac 2018" nastala je saradnjom prijatelja i ljudi dobre volje od organizatora, preko Udruženja dijaliziranih, transplantiranih i hroničnih bubrežnih bolesnika i Eko-zone "Zelenkovac", do sponzora i učesnika. 

Osamnaest umjetnika iz Srbije, Slovenije, Federacije BiH i Republike Srpske je tokom petodnevne kolonije održane 2018. godine stvorilo 39 radova. 

Izložbu likovne kolonije "Zelenkovac 2018", koja je otvorena sinoć u velikom izložbenom salonu Banskog dvora, posjetioci će moći da pogledaju do kraja mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana