Otvorena izložba fotografija Mladena Blagojevića

Srna
Foto: srna

DOBOJ - Izložba fotografija autora Mladena Blagojevića, nastalih tokom njegovih putovanja u 118 zemalja, otvorena je danas u Srednjoškolskom centru u Doboju, u organizaciji Ekonomske škole iz ovog grada.

Blagojević se profesionalno bavi modnom fotografijom i kao bivši učenik dobojske Ekonomske škole zadovoljan je što je izložba priređena u ovoj ustanovi, što do sada nije praktikovao.

On je novinarima rekao da je danas izložen dio fotografija koje predstavljaju najuži izbor od nekoliko desetina hiljada fotografija, nastalih tokom njegovog putovanja po svijetu.

"Želim da učenicima pokažem da ima nešto poslije srednje škole, da imaju nade da nešto mogu da urade, ne samo da se ide u Zanatski na kafu, da se ide na internet. Da pokušaju barem nešto da urade od svog života i da ne odustaju", istakao je Blagojević.

On je dodao da je tokom dvadesetogodišnjeg umjetničkog rada i po nekoliko puta obišao brojne gradove u 118 država na svim kontinentima.

Direktor Ekonomske škole Tijana Vasiljević Stokić rekla je da je izložba organizovana povodom uspješnog početka nastave u drugom polugodištu kako bi učenici i profesori uživali u umjetničkoj izvedbi, te pogledali putovanja koja su im zbog virusa korona dosta uskraćena.

Mladen Blagojević je stalni saradnik brojnih modnih agencija i magazina u BiH i inostranstvu, a radi fotografije za knjige, časopise, kataloge i bilborde.

On je 2005. godine početkom rada na prekookeanskim brodovima počeo fotografisati ljude i predjele koje je posjećivao, obišavši tako 118 zemalja svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana