Otvorena izložba “Dan”, Radoslava Tadića

Srna
Otvorena izložba “Dan”, Radoslava Tadića

PRIJEDOR - U Galeriji “Sreten Stojanović” u Prijedoru večeras je otvorena izložba radova pod nazivom “Dan” Radoslava Tadića, profesora sa banjalučke Akademije umjetnosti.

Izložba je prva manifestacija u okviru programa obilježavanja Dana grada Prijedora - 16. maja.

Autor je pojasnio da je riječ o slikama malog formata rađenih tehnikom ulje na platnu.

“To je malo neobično u odnosu na ranije cikluse gdje sam se bavio slikarskim instalacijama većeg formata”, naveo je Tadić.

Tadić, kojem je ovo prva izložba u Prijedoru, rekao je novinarima da iz ovog grada nosi lijepe uspomene, pohađajući dva razreda gimnazije.

Recenzent izložbe Daria Vujasin rekla je da ova serija radova poziva na interaktivnost publike u promišljanju i sagledavanju umjetničkog sadržaja”.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Dalibor Pavlović, koji je poželio dobrodošlicu i autoru i posjetiocima, te ih pozvao da i narednih dana budu dio različitih programa kojim Prijedor slavi 16. maj.

Zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević zahvalio je svim umjetnicima što u ovim teškim vremenima i na ovakav način pomažu otvaranju duhovnih očiju.

Vršilac dužnosti direktora Galerije Aleksandar Drinić, kojem je ovo prva izložba od kada je imenovan na ovu funkciju, najavio je nove događaje, koncerte, promocije knjiga i likovne izložbe u narednom periodu.

Izložba će biti otvorena do 7. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana