Otvorena četvrta izložba stripa Srpske: Cilj vaspitati mladu publiku

Branislav Predojević
Otvorena četvrta izložba stripa Srpske: Cilj vaspitati mladu publiku

FOČA-Postavka "Četvrta izložba stripa Srpske", koja predstavlja pregled rada 23 domaća strip crtača, predstavljena je u Foči, u Centar za kulturu i informisanje, gdje će publika imati priliku da je pogleda u narednih sedam dana.

Izložba je plod rada Udruženja strip autora i obožavalaca stripa Republike Srpske „Deveta dimenzija“, koje već 15 godina velikim pregalaštvom ne samo da ne dozvoljava da se ugasi ova vrsta umjetnosti, već je sve više širi među mladim naraštajima i „regrutuje“ sve više i čitalaca i novih crtača.

Strip autor Srđan Salat iz Istočnog Sarajeva, član Udruženja „Deveta dimenzija“, kaže da je na izložbi predstavljen rad 23 najaktivnija strip stvaraoca.

-Na postavci su segmenti njihovih radova, od svakog autora po jedna tabla. Teme su razne, neko radi po scenariju drugih autora, neko po svom scenariju- kazao je Salat.

Građevinko, pas Žuća, Ježurko, Sicilijanac, Pilipenda, neki su od domaćih strip junaka. Uz ratne priče iz davnih vremena, zastupljena je i tematika iz Drugog svjetskog rata, kao i aktuelna društvena zbivanja, a nije zaboravljen ni Divlji zapad i to na duhovit način što najljepše odslikava jedan od naslova „TOČeNo U PODNE“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana