Odluka o dobitniku “Zlatne sove” u narednih 10 dana

Srna
Odluka o dobitniku “Zlatne sove” u narednih 10 dana

ISTOČNO SARAJEVO - Na Konkurs za dodjelu književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za 2022. godinu stiglo je 26 rukopisa, a žiri će odluku o dobitnicima donijeti u narednih 10 dana.

Žiri je između devet rukopisa, koji su prethodno ušli u širi izbor, odabrao pet koji su ušli u uži izbor, saopšteno je iz Zavoda.

U uži izbor su ušli rukopisi “Trn u peti”, “Olivera uči nemački”, zatim “Orao i akmače”, te “Zapamti svoje ime - ispovijest o pletenju slobode” i “Slike od stakla”.

Žiri, koji čine predsjednik Sanja Macura i članovi Svetlana Šeatović i Radisav Milić, izabrao je rukopise za uži krug, nakon više onlajn sastanka i telefonskih konsultacija, naveli su iz Zavoda.

Književna nagrada “Zlatna sova” Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva podrazumijeva dobijanje plakete /povelje/ za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana