Oca Dražena Petrovića u filmu o slavnom košarkašu igra Dragan Mićanović

Tanjug
Oca Dražena Petrovića u filmu o slavnom košarkašu igra Dragan Mićanović

ZAGREB- Reditelj Danilo Šerbedžija počeo je snimanje filma "Nešto jače od mene - priča o Draženu Petroviću", a premijera je planirana za 22. oktobar 2024. godine kada bi čuveni košarkaš proslavio svoj 60. rođendan, piše na sajtu Hrvatskog audio vizuelnog centra (HAVC).

Petrovića (1964-1993) igra mladi glumac Domagoj Nižić, a kao dječaka Tonko Stošić, učenik sedmog razreda, dok je Šerbedžija snimanje filma počeo u petak u Šibeniku "nakon opsežnih priprema", prema scenariju Ivana Turkovića-Krnjaka, navodi HAVC.

"Priča filma će obuhvatiti sve važnije faze života, od detinjstva i odrastanja u Šibeniku, briljantne košarkaške karijere u Europi i SAD-u, ratnog perioda, romantičnih veza, sve do tragične smrti u automobilskoj nesreći 1993. godine", kaže se o filmu.

Kako je najavljeno, Draženovu majku glumiće Zrinka Cvitešić, oca Joleta Petrovića srpski glumac Dragan Mićanović, starijeg brata Aleksandra Petrovića će kao dječaka igrati Šibenčanin Lovre Tanfara. Cvitešić je rekla da joj "kroz ulogu majke najvažnije pokazati kako su briga, ljubav, odgoj i podrška najvažniji temelji na kojima dete može stasati u čoveka s velikim č”, dok je Mićanović dodao da su svi u ekipi svesni da rade "nešto lijepo i vrijedno "Kada radite film o tako voljenoj osobi kakav je bio Dražen, koji je svojim radom i talentom inspirisao toliko klinaca toga doba, a i mnoge buduće generacije, uzbuđenje je veliko kao i odgovornost", ocijenio je Mićanović.

Autori projekta i producenti filma su Ljubo Zdjelarević i Ivor Šiber iz produkcijske kuće Kinoteka, a koproducenti su RTG Pictures iz SAD-a, Living pictures iz Srbije i produkcijska kuća December iz Slovenije. Pokrovitelj filma je Hrvatski olimpijski odbor, a podržali su ga Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska radiotelevizija, Grad Zagreb, Slovenski filmski centar i Filmski centar Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana