Novi detalji o istrazi u vezi sa pola tone kokaina u luci Ploče: Narko-dileri bili upozoreni da su pod istragom

N. T.
Novi detalji o istrazi u vezi sa pola tone kokaina u luci Ploče: Narko-dileri bili upozoreni da su pod istragom

PLOČE - Narko-dilerima koji je trebalo da preuzmu više od pola tone kokaina u kontejneru među bananama u luci Ploče, a koje je naručila firma iz Tuzle, najvjerovatnije je neko dojavio da su otkriveni, te su zbog toga odustali od preuzimanja robe, saznaje “Glas Srpske”.

Nezvanično, istražioci sumnjaju da su dileri imali informacije o tome da ih policija prati jer su u međusobnim komunikacijama bili oprezni, pa nisu pominjali ni drogu ni pošiljku. Dosadašnja istraga je pokazala da je veći dio droge, vrijedne oko 65 miliona evra, trebalo da preko Tuzle i Banjaluke ide za Srbiju i dalje.

- Istražioci su saznali ko bi mogao da preuzme i distribuiše drogu. Te osobe su praćene, ali su bile oprezne da ne otkriju namjere, niti su se pojavljivale da preuzmu robu - rekao je naš izvor.

Za prevoz kontejnera iz luke Ploče bila je zadužena špediterska firma iz BiH, koja je takođe pod istragom. Prema njegovim riječima, u firmi iz Tuzle koja je naručila banane istražiocima su kazali da nemaju nikakve veze sa drogom.

Narkotici su otkriveni 30. marta u duplom dnu kontejnera i čekalo se neko vrijeme da se vidi ko ih je sakrio u kontejner i naručio. Pošto se niko nije pojavio, hrvatska policija je u saradnji sa kolegama iz BiH, s ciljem otkrivanja naručilaca narkotika, ozvučila kontejner i postavila skrivene kamere, te izvadila drogu, a pošiljka je puštena u BiH u Tuzlu.

- Na odredištu su izvađene banane i naručilac voća se žalio da fali paleta banana. Međutim, niko se nije pojavio kako bi preuzeo drogu, niti je neko pretraživao skriveni dio kontejnera - kazao je naš izvor.

U SIPA su rekli su da radi zaštite istrage ne mogu da govore detalje. Za sada niko nije uhapšen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana