Nikita Mihalkov trijumfalno se vratio na scenu

Srna
Nikita Mihalkov trijumfalno se vratio na scenu

BIJELjINA - Slavni ruski režiser i glumac Nikita Mihaklov vratio se na scenu nakon preležane upale pluća i nastupio je u sopstvenom komadu "Dvanaest" u moskovskom Teatru satire.

Kako prenose ruski mediji, prvi put nakon otpuštanja iz bolnice odigrao je glavnu ulogu u predstavi za koju je napisao tekst i koja je prethodno bila pretočena u film za koji je Mihalkov nagrađen na Venecijanskom festivalu.

Mihalkov je zahvalio poklonicima koji su se raspitivali o njegovom zdravlju i poručio da u sali ima ljekara koji su ga liječili. "Ovdje su i doktori koji su me liječili. Rekli su mi: `Izliječićemo te ako namjeravaš da opet glumiš i izlaziš na scenu. Morao sam da se oporavim", rekao je Mihalkov sa bine u obraćanju publici.

Odmah potom je skinuo kačket i bacio ga u publiku, što je izazvalo ovacije. Mihalkov je sovjetski i ruski filmski reditelj, scenarista, producent, glumac, dobitnik "Oskara" i nosilac Ordena zasluga za otadžbinu. Među najpoznatijim filmovima Mihalkova su: "Varljivo sunce" , "Bez svjedoka", "Crne oči", "Sibirski berberin", "Oblomov", "Pet večeri", "Sunčanica"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana