Nepobedivo srce od jeseni pred publikom

Aleksandra Rajković
Nepobedivo srce od jeseni pred publikom

BANjALUKA - Serija "Nepobedivo srce" u režiji Zdravka Šotre, za koju je scenario nastao prema istoimenom romanu Milice Jakovljević Mir-Jam, trenutno je u fazi postprodukcije i od jeseni će biti na malim ekranima.

Riječ je o trećoj priči, kojom je, kako je rekao urednik serije Slobodan Terzić, zaokružena cjelina priča iz Mir-Jam riznice. Producenti serije su Radio-televizija Srbije i "Košutnjak film".

Priča "Nepobedivog srca" smještena je u romantične tridesete godine 20. vijeka i govori o nemogućoj ljubavi. Glavni lik, koji igra Bosiljčić, jeste siromašni mladić iz provincije koji veoma lijepo pjeva, a glavna junakinja Sloboda Mićalović je bogata bankarska kćerka iz jedne fine porodice. Njihova ljubav po raznim parametrima koji su važili u to vrijeme ne može da uspije i zato oni prolaze kroz mnoge peripetije.

Serija je okupila brojnu glumačku ekipu. Osim glavnih glumaca Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića, glume i Nela Mihailović, Ivana Jovanović, Ljubomir Bulajić, Nenad Jezdić, Bojana Grabovac...

- Kada smo razmišljali o snimanju serije "Ranjeni orao" i prvoj adaptaciji koju smo radili, želeli smo da iz tih godina o kojima je Mir-Jam pisala izvučemo ono najbolje. Izlazilo je na površinu sve ono lepše iz stvarnosti. Prirodno je da smo izabrali baš njene romane jer je to oličenje nečega što se zove beletristika - rekao je Slobodan Terzić.

Zajednička karakteristika serija inspirisanih romanima Mir-Jam je da je preko njih oživljeno vrijeme velikih ljubavi u građanskoj Srbiji s početka 20. vijeka.

Riječ je o pričama koje govore o građanskoj klasi između dva svjetska rata u Srbiji i o lijepim manirima, gdje su emocije stavljene u prvi plan, dok je sve drugo manje važno.

Zdravko Šotra je ranije režirao serije "Ranjeni orao" i "Greh njene majke", koje je televizijska publika već imala priliku da gleda.

Poslije "Ranjenog orla" stigla je priča sa odlikama krimi-drame, "Greh njene majke", dok su iz produkcije "Nepobedivog srca" rekli da je to klasična ljubavna priča koja se bavi ljubavlju bogate nasljednice i siromašnog mladića.

Sloboda Mićalović i Ivan Bosiljčić pokazali su se kao uspješan duo koji je osvojio simpatije publike tumačeći uloge glavnih junaka u seriji "Ranjeni orao" i zvanično su proglašeni za najbolji glumački par upravo zahvaljujući tim rolama.

Imena

U seriji "Nepobedivo srce" promijenjena su imena glavnim junacima, pa se djevojka umjesto Miomira zove Milena, a mladić je Miroslav, a ne Ninoslav. Tako su htjeli da imena prilagode današnjem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana