Nacionalni dječiji teatar Republike Srpske nastavlja s marljivim radom: U prvoj polovini godine tri premijere

Milanka Mitrić
Nacionalni dječiji teatar Republike Srpske nastavlja s marljivim radom: U prvoj polovini godine tri premijere

BANjALUKA - Počeci godine u brojnim ustanovama kulture rezervisani su za sumiranje rezultata iz prošle godine, ali i za planiranje i pripremu novih projekata. Dječije pozorište RS i u ovoj godini nastavlja marljivi rad i već za prvu polovinu godine za svoju najmlađu publiku priprema tri nove predstave.  

 

- U Dječijem pozorištu Republike Srpske već u januaru počinju pripreme za nove predstave čije premijere i ansambl i publika iščekuju sa jednakim nestrpljenjem - naveli su iz Dječijeg pozorišta RS.
Kako su naglasili, režiser Jug Radivojević 23. januara je zakazao prvu probu za predstavu "Svirano de Beržerak" Igora Bojovića.

U predstavi igraju Aleksandar Blanić, Đorđe Janković, Aleksandra Spasojević, Ana Anđelić, Dragan Vučić, Dragan Banjac i Saša Terzić, scenografiju potpisuje Berina Šuščević, a kostimografiju Jelena Savić. - Jug Radivojević je u Dječijem pozorištu režirao predstave "Petar Pan", "Orlovi rano lete" i "Tom Sojer", a može se očekivati da će i njegov četvrti projekat sa banjalučkim glumcima biti projekat sa kojim će Dječije pozorište uspješno započeti produkciju 2020. godine - ističu u Dječijem pozorištu RS.
Oni dodaju i to da će paralelno sa pripremama za "Svirana de Beržeraka", u DPRS ove godine biti odigrana i predstava Zijaha Sokolovića, a predviđeno je da premijerno izvođenje bude u aprilu.

 - Zijah Sokolović prvi put će režirati u Banjaluci, a riječ je o predstavi "Kako je djevojčica spasila drvo", Selme Parizi. Na sastanku sa tehničkim sektorom pozorišta usaglašeni su svi detalji produkcije, kako bi skorašnji rad sa glumcima bio operativniji - objasnili su iz Dječijeg pozorišta RS.

Treća predstava koju će najmlađa publika, ali i svi poklonici pozorišne umjetnosti moći u prvoj polovini ove godine da pogledaju u Dječijem pozorištu RS je komad "Ružno pače", koji će oživjeti Aleksandra Spasojević.
- Sve tri predstave biće premijerno izvedene u prvoj polovini godine, kako bi ansambl Dječijeg pozorišta uspješno odgovorio pozivima na međunarodne Festivale u maju i septembru, kojima će "braniti" status najnagrađivanijeg teatra u regionu - dodaju iz Dječijeg pozorišta RS.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana