Na nagradni konkurs "Vihora" stigao veliki broj radova

Srna
Na nagradni konkurs "Vihora" stigao veliki broj radova

DERVENTA - Na nagradni konkurs za izbor najbolje pjesme posvećene ljepotama voda, povodom održavanja 19. Međunarodnih pjesničkih susreta "Prljača 2020", dostavljen je veliki broj radova, a manifestacija će biti održana 7. i 8. avgusta u Derventi, saopšteno je iz derventskog Srpskog književnog kluba "Vihor".

 

"Konkurs traje do 10. jula, a do sada je stigao veliki broj radova autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Makedonije, Njemačke, Švajcarske. Očekujemo još radova jer je konkurs otvoren", navode organizatori.

Iz književnog kluba je saopšteno da se na konkurs mogu prijaviti svi pjesnici sa po jednom neobjavljenom pjesmom u kategorijama: pjesma posvećena ljepotama voda - po slobodnom izboru, šaljiva pjesma o vodama i aktivnostima na rijeci, te pjesma o temi "Ukrinski vodeni cvijet".

"Radovi se šalju u tri primjerka označeni šifrom, a razrješenje šifre u manjoj koverti sa kontakt podacima. Jedan autor može učestvovati samo sa jednom pjesmom sa najviše 28 redova na zadatu temu", navode organizatori.

Nagrađene pjesme biće objavljene u zajedničkom zborniku, a nagrađeni pjesnici dobiće povelje i poklone.

Radovi se šalju najkasnije do 10. jula na adresu Srpski književni klub "Vihor" Derventa, na ruke predsjednika Nenada Simića, Ulica kralja Petra Prvog bb, 74400 Derventa, za naznakom "Za konkurs - Vihor".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana