Na Međunarodnom sajmu turizma u Bijeljini 70 izlagača iz regiona

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - U Bijeljini je danas otvoren dvodnevni Međunarodni sajam turizma i gastrokulture "Bijeljina-turist 2022" na kojem će ponudu predstaviti oko 70 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Svoju ponudu u hotelu "Drina" posjetiocima će predstaviti, između ostalih, Turistička organizacije Vojvodine, Novog Sada, Šida, Sremske Mitrovice, Loznice, Kragujevca, Vršca, Krupnja, Županje, Trstenika, Tuzlanskog kantona.

Ispred hotela postavljeni su štandovi sa raznovrsnom ponudom, od mliječnih, suhomesnatih proizvoda, voće, sokova od aronije, ručno rađenih suvenira, pletiva, sadnica jagoda, do igrački, nakita...

Portparol Turističke organizacije Bijeljine Dragan Tešić rekao je da nije bilo lako organizovati ovakav skup, ali da su uspjeli da okupe oko 70 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Tešić je naveo da semberski kraj ima svoje potencijale, tradiciju, kulturu, i da će se u narednom periodu raditi na unapređenju.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević, koji je otvorio sajam, rekao je da su ovakvi događaji od velikog značaja, posebno nakon dvogodišnje pauze koja je najviše pogodila turističku privredu.

Lončarević je istakao da u ovoj godini u Srpskoj ima 42,5 odsto više posjeta u odnosu na isti period prošle godine i više od 35 odsto noćenja.

"To nam daje za pravo da vjerujemo da ćemo imati više turista, poboljšati turističku privredu i potencijale", rekao je Lončarević, te dodao da će sutra u Beogradu potpisati sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, kao što već imaju i sa turističkim organizacijama Vojvodine i Srbije.

On je naveo da se svaki grad i opština u Republici Srpskoj trude da postanu turistički brend poboljšanjem turističkih potencijala, infrastrukture, edukacijom građana...

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević izrazio je zadovoljstvo što je u Bijeljini organizovan ovakav događaj, jer je ovo grad koji ima mnogo toga da ponudi turistima, brojne potencijale u oblasti kulture, prirodne, dvije rijeke, Banju Dvorovi...

"Veliki broj gostiju sa strane je pokazatelj da je ovaj sajam dobro organizovan i dobro promovisan, što je jedna od najznačajnijih stavki u turizmu, jer džaba svi potencijali ukoliko se ne ulaže u promociju", naveo je Đurđević.

Predstavnik Gradske uprave Bijeljina Sreten Vučković rekao je da Gradska uprava već 11 godina podržava ovakve organizacije, te dodao da je Bijeljina u posljednjih 20 godina izrasla u jednu od najprivlačnijih destinacija u regionu.

Organizator Sajma je Turistička organizacija grada Bijeljina, a pokrovitelj Grad Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana