Muzička škola "Vlado Milošević" zaslužuje pažnju šire društvene zajednice

Srna
Foto: SRNA

BANjALUKA-Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da tradicija koju ima banjalučka Muzička škola "Vlado Milošević" zaslužuje pažnju šireg društva i grada Banjaluka.

"Ovo je razlog zašto smo na svaki način nastojali da pomognemo da ova škola obezbijedi uslove za što bolji rad njenih profesora i učenika", rekao je Čubrilović danas novinarima nakon posjete ovoj školskoj ustanovi.

Čubrilović je izrazio nadu da će šira zajednica i grad Banjaluka biti na usluzi za buduće potrebe ove škole koja će nastaviti sjajnu tradiciju koju je imala do sada. Direktor ove škole Damir Jovanić rekao je novinarima da je u proteklih pet godina objekat ove škole rekonstruisan u nekoliko faza.

On je podsjetio da je 2017. godine kroz Projekat "Zeleni ekonomski razvoj" rekonstruisan i uređen vanjski dio objekta škole koji je obuhvatio radove fasade, stolarije i krova, dok je 2018. godine potpuno renovirana koncertna dvorana škole, a 2019. godine je postavljena led rasvjeta. Jovanić je rekao da je 2019. godine škola započela projekat rekonstrukcije hola i hodnika škole ukupne vrijednosti 75.000 KM.

"Najveći dio sredstava smo sakupili domaćinskim poslovanjem i uštedama vlastitih sredstava, ali bez podrške i pomoći predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske ne bi mogli sami da realizujemo ovaj projekat", zaključio je Jovanić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana