Muzej savremene umjetnosti: Nagrada za najbolje radove Mladenu Mićiću i Ognjenu Miloševiću

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Nagrada za najbolje radove na izložbi završne godine Likovnog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci pripala je Mladenu Mićiću i Ognjenu Miloševiću.

Ovu odluku stručni žiri Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, u sastavu Mladen Banjac, Isidora Banjac i Biljana Stojanović, donio je jednoglasno.

Stručni žiri izdvojio je Mićića i Miloševića, za koje je naveo da su se svojim radovima posebno istakli u okviru 20. godišnje izložbe radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

Iz Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske je saopšteno da je Mićić pokazao izuzetan slikarski talenat, dok se Milošević ističe u produkciji i prezentovanju fotografije i video-radova.

“Oba umjetnika gaje jedinstven senzibilitet koji se ogleda u njihovom odnosu prema intimnom i ispoljavanjem tog odnosa prema posmatraču, čime se stvara jedinstven estetski utisak. Umjetnici pokazuju izuzetan potencijal koji će u budućnosti mapirati savremenu umjetničku scenu koju Akademija i Muzej njeguju”, navodi se u saopštenju.

Nagrada Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, osim novčanog dijela, podrazumijeva i izložbu radova nagrađenih studenata koja će biti realizovana tokom 2022. godine u Galeriji Plus – izložbeno-prodajnom prostoru Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Kustosi Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske od 2001. godine dodjeljuju nagradu za najbolji završni rad na četvrtoj godini studijskog ciklusa, a od 2017. godine postaje praksa da sa osvojenom nagradom umjetnik dobije priliku za organizaciju izložbe u Galeriji Plus i to u terminu koji se poklapa sa završnom izložbom studenata Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana