Murić: Svakome će se svidjeti nešto u Zlatnom dečku

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Denis Murić, koji je govorio o svojoj ulozi u novom filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića.

Murić je otkrio da je ulogu mladog i talentovanog fudbalera problematičnog ponašanja dobio na preporuku koscenarista Alekse i Vuka Ršumovića. Glumac je rekao da mu je pripremajući se za ulogu bilo najteže ispoštovati "tempo i ritam života" pošto je imao svakodnevne treninge od osam ujutro. "Trener me namerno gazio jer je video da mi teško ide buđenje. Onda je to bilo urnebesno. Te pripreme su mi najteže pale", rekao je Murić.

Prema njegovim riječima, otežavajuća stvar je bila i lako poistovećivanje sa ulogom. "Lik se zove Denis. Postoji previše elemenata koji su slični, koji su u njegovom životu iždešavali a koji se meni dešavaju danas", otkrio je glumac. Murić je rekao da je kao klinac trenirao fudbal, i da ga je sada snimanje "Zlatnog dečka" vratilo tom sportu, pa može za sebe reći da je danas "sigurno bolji fudbaler". "Mislim da će svako imati nešto što će da mu se svidi u filmu. Ima svega sve što vole mladi.

Meni je najzanimljivija priča o odrastanju, kako svi prolazimo kroz faze", rekao je Murić. Kao najava filma, čija je bioskopska premijera bila 11. januara, pojavio se krajem prošle godine spot rep sastava Beogradski sindikat "I dalje kidam", u kome se pojavljuje i Murić. "Meni je to genijalno zato što obožavam Beogradski sindikat. Kao klincu mi je tako zvonio telefon", rekao je glumac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana