Mirjana Bobić Mojsilović o samoizolaciji: Onaj ko ima biblioteku nije usamljen

Agencije
Mirjana Bobić Mojsilović o samoizolaciji: Onaj ko ima biblioteku nije usamljen

Književnica Mirjana Bobić Mojsilović na sajtu izdavačke kuće “Laguna” pisala je o svojim iskustvima u samoizolaciji usljed mjera suzbijanja epidemije virusa korona. Ona je tom prilikom naglasila da je u sveopštoj epidemiji usamljenosti kojoj je svijet izložen godinama, ova prinudna usamljenost vratila ljude jedne drugima i sebi samima.

- Čovek, u ovim okolnostima, ako se ne prepusti demonu dosade, ne može da bude usamljen. Kada smo izloženi tolikim spoljašnjim ograničenjima, uključujući i ograničenje kretanja, onda onome ko ima biblioteku ove pošasti ne mogu ništa - napisala je ona.

Ona je navela da knjige mogu da nas spasu od mnogo čega.

- Prvo, samo uz knjigu možemo da dobijemo poruku da nam životi nisu bezvredni, da mi nismo bezvredni. Samo uz knjigu možemo da putujemo kroz vreme i prostor, i ništa kao dobra knjiga ne može da nas inspiriše da nešto napravimo od vlastitog života. Da bolje vidimo svet, i sebe u svetu. Da se suočimo sa sopstvenom majušnošću i veličanstvenošću. Drugo, uz knjigu možemo da imamo fenomenalno društvo - napisala je Bobić Mojsilović i dodala da je njoj lakše u ovoj zahtjevnoj situaciji jer radi na novom romanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana