Milica Janevski: Serija "Pad" je važno svedočanstvo o jednom vremenu

Tanjug
Milica Janevski: Serija "Pad" je važno svedočanstvo o jednom vremenu

BEOGRAD- Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Milica Janevski koja je govorila o svojim ulogama u seriji "Pad" i filmu "Usekovanje".

Janevski je rekla da u seriji "Pad" njen lik supruge se nalazi generalno u jako teškoj poziciji.

"Zatečena je stvarima i od nje ništa nije zavisilo, stavljena je u kontekst da mora s tim da se nosi i ponese deo tereta u kome se nalazi njen suprug i porodica", rekla je glumica. Serija reditelja Bojana Vuletića je rađena po motivima autobiografske knjige glumca Žarka Lauševića, osuđenog za ubistvo dvojice mladića nakon tuče u Podgorici devedesetih godina. Janevski je rekla da je serija "važno svedočanstvo za vreme u kome se priča odvijala, to je istorijski zabeležen momenat pad jednog društva i države".

"Čini mi se da mlađa publika, koja nije rođena u tom periodu, na neki način može da ima prozor u vreme, u kome se sve dešavalo. Posledice tog vremena su subdine svih likova", ocenila je Janevski.

Zahvaljujući "Padu" publika ima priliku da vidi šta znači posao glumca, i koliko ne razume ulogu glumca u društvu, primetila je Janevski.

"Neminovno ćete imati novu informaciju kako taj život izgleda, i sa čime se glumci nose svakodnevno", dodal je glumica. Janevski je rekla da je debnitantski film "Usekovanje", reditelja Siniše Cvetića i scenariste Davida Jakovljevića, "autentičan i nekako naš".

"Nema čoveka koji nije pogledao film da se nije identifikovao sa svakom sekvencom. To je porodična drama sa elementima komedije, kao i svaka porodična drama, Dugo nismo napravili ovako domaći film", navela je glumica.

Janevski je istakla da ju je obradovala mlada autorska ekipa "sa pametnim mladim ljudima kojima je stalo do smisla".

"Kad smo glumački pročitali tekst bili smo fascinirani britkošću teksta. Bio je izazovni glumački rad. Jedna prostorija, jedan sto, ali kada imate dobro napisan scenario onda je glumački posao lak", zaključila je Janevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana