"Let iznad kukavičjeg gnezda" u Narodnom pozorištu RS

Ilijana Božić
"Let iznad kukavičjeg gnezda" u Narodnom pozorištu RS

BANjALUKA- Predstava "Let iznad kukavičjeg gnezda", u režiji Žanka Tomića, a u izvedbi Beogradskog dramskog pozorišta biće odigrana 4. i 5. aprila od 20 časova, u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Ova drama napisana je 1962. godine po romanu Kena Kizija i po ugledu na to djelo je urađena brodvejska predstava, po scenariju Dejla Vasermana. Predstava BDP-a premijerno je izvedena 2005. godine. Obnovljena je i odigrana više puta širom regiona.

-S obzirom na to da je ova predstava trebalo da igra u našem pozorištu u novembru prošle godine, ali je gostovanje odloženo zbog bolesti glumca, ovom prilikom će ljubitelji pozorišta sada biti u prilici da uživaju u izvođenju ovog komada na Velikoj sceni NPRS-a s početkom u 20 časova-saopštili su iz Narodnog pozorišta RS.

Riječ je o legendarnoj crnohumornoj satiri o pojednincu u represivnom sistemu, mentalnim institucijama i slobodi duha. Uloga Dragana Bjelogrlića u ovom komadu je njegov veliki povratak na scenu Beogradskog dramskog pozorišta.

U predstavi igraju Dragan Bjelogrlić, Slobodan Boda Ninković, Milan Čučilović, Daniel Sič, Milutin Mima Karadžić, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Savo Radović/Miloš Petrović Trojpec, Nenad Gvozdenović, Milica Zarić, Jana Milosavljević, Vladan Milić, Miloš Lazarov/ Uroš Janković, Zoran Đorđević, Anka Gaćeša Kostić/ Anja Alač, Nada Macanković/ Maja Ranđić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana