Kusturica ugostio ruske vojnike u Drvengradu VIDEO

Srna
Kusturica ugostio ruske vojnike u Drvengradu VIDEO

BEOGRAD - Proslavljeni srpski filmski režiser Emir Kusturica ugostio je u Drvengradu ruske vojnike koji vrše dezinfekciju objekata širom Srbije zbog virusa korona.

Ruski hemičari, koji su privremeno smješteni u Užicu, dezinfikovali su objekte u Drvengradu, koji često posjećuju strani turisti.

Nakon dezinfekcije, Kusturica je lično poveo ruske vojnike u obilazak mjesta, navodeći da je veoma srećan što se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio Rusiji za pomoć, prenio je Sputnjik.

"(Ministar odbrane Ruske Federacije) Sergej Šojgu je moj dobar prijatelj i veoma sam srećan što je poslao dobru rusku armadu. Zahvaljujem ruskoj vojsci za ono što rade i što će raditi u Srbiji, jer je uvijek dobro kada nam braća dolaze i pomažu“, naglasio je Kusturica.

Ruski stručnjaci za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu obradili su četiri objekta u Užicu i obližnjim naseljima, ukupne površine više od 12.000 metara kvadratnih.

Rukovodilac ruskog kombinovanog odreda u Srbiji general-major Mihail Černišov je rekao da se desilo da je grupa ruskih vojnika u Užicu radila završnu dezinfekciju zdravstvenih ustanova, kada ih je Kusturica pozvao kod sebe na selo.

„Nismo mogli da se ne odužimo, pa smo dezinfikovali njegovo etno-selo“, izjavio je Černišov.

Rusko-srpske jedinice za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu nastavile su da zajednički vrše dezinfekciju u Srbiji zbog epidemije virusa korona.

U posljednja 24 časa obrađeno je 49 objekata u Boru, Vranju i Leskovcu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana