Koncert u vrijeme policijskog časa: Ovacije Novosađana za maestra Solinasa

Srna
Koncert u vrijeme policijskog časa: Ovacije Novosađana za maestra Solinasa

NOVI SAD- Italijanski dirigent svjetskog renomea Andrea Solinas nastupio je na mini-koncertu muzičara Opere Srpskog narodnog pozorišta (SNP) priređenom za vrijeme policijskog časa u Novom Sadu za brojnu publiku na balkonima, terasama i prozorima zgrada, na trotoarima i na ulicama naselja Liman.

Publika je posebno bila oduševljena kada su muzičari Opere svirali Mocartovu "Malu noćnu muziku" ili "Habaneru" iz opere "Karmen" u izvođenju sjajne prvakinje SNP-a Jelene Končar, koja je otjevala i legendarnu italijansku kanconu "Bela ćao".

Direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov rekao je da ih je svaki kvart drugačije dočekaao, ali uvijek sa toplinom koja puni dušu.

- Verujem da smo ovime zaista pokazali da nam posao nije prestao samo zato što pozorišta zatvorena. U vreme epidemije korona virusa iskazali smo veliku zahvalnost svima koji predano i danonoćno rade da bismo mi bili bezbedni - rekao je Stankov.

Koncert i atmosfera posebno se dopala najstarijim Novosađanima, koji su sinoć uprkos policijskom času imali "svoj" jedan sat za izlazak iz stanova i kuća, saopšteno je iz Informativne službe SNP-a.

Sinoćnji mini-koncert bio je drugi po redu, a večeras je zakazan treći u novosadskom naselju Detelinara.

Za sutra je planiran posljednji koncert muzičara Opere, a biće održan u centru Novog Sada na uglu Bulevara oslobođenja i Ulice Pap Pavla.

Iz SNP-a su napomenuli da će na tom koncertu, kao i prethodnim, prisustvati i pripadnici Policijske uprave (PU) Novog Sada.

Svi koncerti počinju u 19.00 časova i traju oko pola časa.

Serija mini-koncerata muzičara Opere SNP-a posvećena je zdravstvenim radnicima i građanima Novog Sada, koji maksimalno disciplinovano poštuju mjere zabrane kretanja i fizičke distance.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana