Komemoracija Saši Petroviću: Nesvakidašnji glumački talenat koji je znao nasmijati, ali i rasplakati ljude

Anadolija
Komemoracija Saši Petroviću: Nesvakidašnji glumački talenat koji je znao nasmijati, ali i rasplakati ljude

SARAJEVO - Saša Petrović bio je nesvakidašnji glumački talenat i, baš kao i Federiku Feliniju, polazilo mu je za rukom da nasmije, ali i rasplače ljude, poručeno je u petak na komemoraciji povodom smrti istaknutog bosanskohercegovačkog glumca, održanoj u sarajevskom Kamernom teatru 55.

Komemorativni skup u Kamernom teatru, čijeg ansambla je Petrović bio član, uz prisustvo članova porodice i velikog broja kolega glumaca, počeo je odavanjem počasti Petroviću minutom šutnje. 

Glumica Tatjana Šojić, kolegica koja je zajedno s Petrovićem bila u klasi na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, kazala je kako je Sašu krasilo sve ono što krasi izvrsnog glumca. 

"Nesvakidašnji talenat, duhovitost, pronicljivost, glumačka inteligencija, osjećanje mjere... Sve to krasi izvrsnog glumca. Saša je svega toga imao u sebi na pretek. Istovremeno, nije mu manjkalo kućnog odgoja, dobrog vaspitanja, naprotiv", navela je Šojić.

Podsjetila je kako su zajedno bili u klasi profesora Nenada Dizdarevića, a Saša se i tada po svemu isticao. 

"Bilo nas je osam. Ako smo bili znatiželjni Saša je bio znatiželjniji, ako smo bili maštoviti Saša je bio maštovitiji, ako smo bili duhoviti Saša je bio daleko duhovitiji. Ubrzo će postati jasno da je on najveći glumački potencijal, otprilike on jedan kao nas sedam ostalih zajedno. Meni je djelovalo tokom prve godine da on to sve zna, i šta će on tu, kao da je on bio tu nekad prije i naučio sve", kazala je Šojić" te zaključila:

Komemoracija je završena puštanjem inserata iz popularne "Audicije" i drugih uloga Petrovićevih uloga, a glumca su brojne kolege posljednji put ispratile višeminutnim aplauzom. 

U galeriji "Gabrijel" Kamernog teatra 55 otvorena je i knjiga žalosti u koju su se poštivaoci Saše Petrovića mogli upisati i izraziti riječi žaljenja.

Saša Petrović preminuo je 27. januara u Sarajevu u 62. godini. Igrao je u predstvama: "Krokodil Lakoste", "Kad bi naglas govorili", "Tri sestre" te u ostvarenjima na filmu i televiziji "Hajde da se volimo", "Ovo malo duše", "Kuduz", "Ničija zemlja", "Lud, zbunjen, normalan", "Vratiće se rode", "Gori vatra", "Nafaka"...

Prvu glavnu filmsku ulogu je ostvario u filmu Srđana Vuletića "Teško je biti fin" za koju je dobio nagradu "Srce Sarajeva" za najboljeg glumca.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana