Koboldi otvorili Muzej lutaka u Dječijem pozorištu Republike Srpske

A. G.
Koboldi otvorili Muzej lutaka u Dječijem pozorištu Republike Srpske

BANjALUKA – Simbolično, na Međunarodni dan muzeja, tačno u deset časova, Dječije pozorište Republike Srpske danas je otvorilo vrata svog Muzeja pozorišnih lutaka.

Glumci odjeveni u kostime iz predstave "Koboldi", Aleksandra Dime, u režiji Todora Valova, "stali" su ispred glavnog ulaza u Dječije pozorište RS i grupnim portretom pozvali su mališane i roditelje da dođu naš Muzej.

- Kako se u predstavi "Koboldi" čudesni patuljci koboldi bore protiv Viteza lošeg vremena i naravno, pobjeđuju, tako je i ova naša slika poruka da će koboldi pomoći i djeci i Dječijem pozorištu RS da pobijede nevolju virusa korona – saopšteno je iz Dječijeg pozorišta RS.

Sutra, takođe u deset časova, glumci će, odjeveni u kostime iz predstave "Peća i vuk" otvoriti Muzej lutaka, a potom u srijedu slijede "pokretne slike" iz predstava "Noć u Merlinovom zamku", "Maša i medo" i "Sirano de Beržerak". Tako će ova sedmica, od 18. do 22. maja biti u znaku likova iz  predstava Dječijeg pozorišta RS, koji, sa jednakim optimizmom kao i glumci, čekaju nova izvođenja na sceni nacionalnog teatra.

Muzej će raditi svakog radnog dana od deset do 18 časova, a  uz sve propisane preventivne bezbjedonosno epidemiološke mjere za Covid19.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana