Knjiga za djecu „Tajni život muzeja“ besplatno na sajtu Muzeja savremene umjetnosti RS

A.G.
Knjiga za djecu „Tajni život muzeja“ besplatno na sajtu Muzeja savremene umjetnosti RS

BANjALUKA - U okviru digitalne kampanje koju je Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS) pokrenuo, odlučili smo da jedan dio naših aktivnosti usmjerimo i na najmlađu publiku - prva knjiga za djecu o našem muzeju koju smo promovisali 10. februara, povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti, od danas će na našem veb sajtu biti besplatna.

Saopštio je ovo Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske. Ćirilićnu, latiničnu i englesku verziju knjige „Tajni život muzeja“ autorke Jelene Kojović Tepić sa ilustracijama banjalučkog umjetnika Dragoslava Malinića koju je dizajnirao Nemanja Mićevć, grafički dizajner MSURS, možete da skinete u pdf-formatu na ovim linkovima:

Latinica - http://msurs.net/index.php/sr/biblioteka-i-arhiva-2/tajni-2

Ćirilica - http://msurs.net/index.php/csr/biblioteka-i-arhiva-5/tajni

Engleski - http://msurs.net/index.php/en/biblioteka-i-arhiva-4/secret

- Uz besplatnu knjigu na našem sajtu postavili smo i pet bojanki koje prate naraciju knjige o 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznavaju sa značajem muzejske institucije. Mališane koji budu vrijedni i oboje svih pet crteža ali i potrude se i pošalju nam svoje originalne crteže na temu knjige nagradićemo originalnim izdanjem „Tajni život muzeja“. Knjiga „Tajni život muzeja“ je 100. jubilarno izdanje MSURS a prilagođena je za djecu od pet do 12 godina. Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji reprezentativni primjeri su predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, sa ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja – navodi se u saopštenju.

Knjiga je realizovana uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESKO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana